torek, 30. maj 2017

176. dan: Partnerstvo 6

Smo v časih, ko veze in partnerstva niso dolgi. In razhodi se dogajajo zaradi različnih razlogov. Začetni dnevi so za oba partnerja, ki sta se razšla težki, ter v takih trenutkih se potrebuje ponavadi ob sebi neko osebo, prijatelja ali prijateljico. Ta nas ponavadi poizkuša potolažiti in je ravno tako negativno nastrojena do bivšega, kot sami. Vendar ali je to potrebno ali ne in ali je podporno ali ne.



Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila verjeti, da moram povedati kolegici vse kar zvem o njenem bivšem, čeprav bi sama ne želela vedeti nič o njem, da bi ga čimprej pozabila in prebolela. Ko se zavem, da verjamem, da moram povedati kolegici vse kar zvem o njenem bivšem, čeprav bi sama ne želela vedeti nič o njem, da bi ga čimprej pozabila in prebolela, se ustavim in diham. Zavedam se, da je včasih obujati preteklost in spominjati človeka na nekoga zelo slabo in ni pošteno do sebe in kolegice, ki se ji odpirajo stare rane. Zavezujem se, da ne govorim stvari drugim, kar sama ne bi hotela slišati in preden povem nekaj naprej premislim, ali je to potrebno deliti z drugimi, ali ne.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila biti jezna na osebo zato, ker je prizadela drugo osebo. Ko se zavem, da sem jezna na osebo, ker je prizadela drugo osebo, se ustavim in diham. Zavedam se, da moja jeza na osebo, ki meni osebno ni naredila ničesar negativno vpliva name in na vse osebe okoli mene in če sem jezna na določeno osebo reagiram nanjo in ne morem pomagati osebi, ki bi potrebovala moj nevtralen odnos in pomoč. Zavezujem se, da če imata dve osebi problem, morata ga rešiti med seboj in jaz ne smem imeti eno osebo izmed teh dveh za več in drugo za manj, ker samo onadva vesta, kaj je v resnici bilo.

Odpustim si, da sem sprejela in si dovolila pomagati prizadeti osebi tako, da tudi sama reagiram na dejanja osebe, ki je prizadela. Ko se zavem, da si želim pomagati prizadeti osebi tako, da tudi sama reagiram na dejanja osebe, ki je prizadela, se ustavim in diham. Zavedam se, da nihče ne more biti prizadet in ne more nihče nikogar prizadeti, če vmes ni pričakovanj. Če oseba A pričakuje, da bo oseba B z njo vedno, ter dela oseba A vse, da bi osebo B zadržala proti volji, se lahko oseba B odloči in odide. Če pa se obe osebi zavedata, da v vezi nista zato, da bi imeli kake koristi od druge osebe, ampak samo zaradi podpore, skupne dobrobiti in skupne rasti, jo potem tudi odhod druge osebe ne prizadene toliko. Še vedno pa jaz kot oseba C ne morem reagirati in biti jezna na osebo A ali B ali pa podpirati samo osebo A ali B, ker čeprav mi povedo zakaj so se razšli v resnici nimam pravega vpogleda v situacijo. Zavezujem se, da se, če poznam oba partnerja, da se ne postavim na nikogaršnjo stran, ampak sem nevtralna in poizkušam podpirati oba.

Ni komentarjev:

Objavite komentar